Belföld

„Gyáva kutyák üssünk egyet!” – betondarabbal zúzta szét a járőrök kocsiját – videó

police.hu
police.hu

Betondarabbal zúzta szét a járőrök autójának a szélvédőjét egy 47 éves szegedi férfi az abonyi rendőrség előtt. A felvételen jól látszik és hallatszik, hogy a borosüveget szorongató férfi többször is nekiveselkedett, majd újra és újra felvette a betondarabot, s nagy büszkén hozzávágta a szélvédőhöz.

A másik kezében lévő borosüvegtől persze még ekkor sem vált meg. Ivócimborája jót kuncogott az eseten, és az egészet videóra vette. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi a kiérkező rendőröknek azt állította, hogy a segélyhívón azt ígérték, hogy érkezik egy rendőri egység, de nem volt türelme kivárni.

police.hu

Az elkövetés időpontjában nem volt rendőr az őrsön, mivel korábban egy segélyhívásra reagálva címen tartózkodtak. Akadt azonban egy másik egység, amelyik porolt a helyszínre.

A férfi még ott tántorgott, majd amikor meglátta az egyenruhásokat nekik esett. Folyamatosan provokálta őket és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a testületet és annak képviselőit. Amikor a szép szó már nem használt a „gyáva kutyák üssünk egyet!”, vagy a „megcsaplak mindjárt!” kijelentéseire és felemelt ököllel indult feléjük

– közölték a rendőrök. A jó erőben lévő férfit ekkor megbilincselték, de ő továbbra is szitkozódott. Előállítását követően a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő 0,99 mg/l értéket mutatott. A rendőrautóban százezres kár keletkezett, és egy ideig nélkülözniük kell az abonyi zsaruknak.

police.hu

A férfi már jóval visszafogottabb volt a kihallgatásakor, tettét idegességével, valamint az előző és aznapi  alkoholfogyasztása mennyiségével magyarázta. A Nagykátai Rendőrkapitányság kezdeményezi rongálással gyanúsított férfi bíróság elé állítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik