Belföld

Börtönbe küldenének egy önkormányzati vezetőt és egy vadászt orvvadászat miatt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Orvvadászat bűntette és más bűncselekmények miatt emelt a Marcali Járási Ügyészség egy önkormányzati vezetővel és egy hivatásos vadásszal, valamint három társuk ellen. A vád szerint gímszarvas bikák jogosulatlan elejtésével okoztak jelentős kárt a Marcali környéki vadásztársaságoknak.

A terheltek 2020 augusztusában és szeptemberében Marcali környékén, számukra idegen vadászterületnek minősülő helyszíneken vadásztak, melynek során három darab – egyenként 1 millió forint vadgazdálkodási értékű – gímszarvas bikát ejtettek el, ráadásul úgy, hogy az egyik állat kilövése vadászati tilalom idejére esett.

Az elejtett gím bikák egyikére a vadak megfigyelését szolgáló GPS jeladó volt felhelyezve, amit az egyik férfi az állat kilövése után széttört és egy patakba dobott, ezáltal további 900 ezres kárt okozott a vadásztársaságnak.

A férfiak a gímszarvas bikák trófeáit egyik társuk lakóhelyére vitték, aki a trófeákat kikészítette, majd később eljuttatta a vadat elejtő vádlottnak. A hivatásos vadásznak amiatt is felelnie kell, hogy 2020 decemberében a saját vadásztársaságuk területén két trófeás gímszarvas bikát is kilőtt és vitt el jogtalanul.

Mielőtt azonban a lopott vadakkal az otthonába ért volna, a nagykanizsai járőrök intézkedtek, és lefoglalták a vadakat. Az ügyészség az önkormányzati vezetővel és hivatásos vadász társával szemben végrehajtandó, míg a másik három férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik