Belföld

Nemsokára végez a Schadl-bizottság, a jelentésből kiderül, hogyan működtek a fideszes vezetésű kerületek – ígéri a VII. kerület mostani, DK-s polgármestere

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Utolsó előtti ülését tartotta az úgynevezett Schadl-bizottság most csütörtökön – derül ki Niedermüller Péter, VII. kerületi polgármester videójából. (A főváros állította fel a bizottságot, Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar november óta letartóztatásban lévő elnöke. A VII. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat Schadl György vitt el, írtuk korábban.) „Nagyon jól látszik, hogy itt egy rendszerről van szó. Olyan rendszerről, amely a legkülönbözőbb módokon és a legkülönbözőbb eszközök segítségével előnyben részesítette azokat, akik a kormánypárthoz közel állnak akár az egyik, akár a másik kerületben” – fogalmazott Niedermüller.

Azt is mondta a kerület mostani polgármestere, hogy „ezek gyanús ügyek,  korrupciós ügyek, itt lopott pénzekről van szó, és arról van szó, hogy az önkormányzati lakásokat gátlástalanul privatizálták a Fideszhez közel álló üzletemberek vagy akár magánszemélyek számára.”

Azt ígéri Niedermüller, hogy a jelentésből kiderül majd, hogyan működtek az elmúlt tíz évben a fideszes vezetésű kerületek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik