Belföld

Hallgat a bíróságon a Covid-osztályon fekvő tanárnőt lemészároló kínai férfi

Getty Images
Getty Images

Pénteken az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a kínai férfinek a büntetőpere, aki egy évvel ezelőtt harmincszor szúrt fejbe sebészollóval egy tanárnőt a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a 38 éves külföldi férfi március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban először betegtársát fojtogatta, majd két sebészollóval az őt megfékezni próbáló ápolónőre támadt, s megpróbálta mellbe szúrni. Ezután a szomszéd kórteremben ollóval olyan súlyosan bántalmazta az altatásban és lélegeztetőgépen lévő pedagógust, hogy az néhány nap múlva belehalt sérüléseibe.

A férfi rátámadt egy másik ápolóra és a megfékezésére érkező biztonsági őrre is, utóbbit az ollóval meg is sebesítette. Az első megtámadott beteg és a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kínai férfi a cselekmény elkövetésének időpontjában és jelenleg is az elmeműködés olyan kóros állapotában szenved, amely kizárja, hogy felismerje a cselekménye következményeit, és e felismerésnek megfelelően cselekedjen. Ezért az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság mentse fel férfit és rendelje el a kényszergyógykezelését.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi a mai előkészítő ülésen azt mondta, hogy nem emlékszik a vádiratban foglaltakra. A vád és a védelem képviselői ezt követően előterjesztették a bizonyítási indítványaikat, majd a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az előkészítő ülés berekesztését követően azonnal meg is kezdődött a tárgyalás, de a terhelt nem kívánt vallomást tenni és a kérdésekre sem válaszolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik