Belföld

Márki-Zay szerint a választásig már nem jönnek ki „Az ördög ügyvédje” meleg miniszterekről készült állítólagos felvételei

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az a párt, ahol a legtöbb meleg ember van, ahol a kormányban most három meleg miniszternek a botrányát készíti elő egy blog, ez a kormány melegellenes gyűlöletkampányt folytat

– mondta Márki-Zay Péter egy csurgói lakossági fórumon a 444 tudósítása szerint február 12-én. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azonban a Telexnek szerda este már azt mondta, „ha eddig nem állt elő a felvételekkel Az ördög ügyvédje, az április 3-i választásig már nem is fog”.

Akárki is volt az, (…) időközben úgy gondolta, hogy ezt mégsem használja fel

– fogalmazott Márki-Zay, illetve utalt arra is, hogy szerinte „Az ördög ügyvédje mögött álló párt” vezetésében úgy határoztak, hogy nem jönnek ki a videóval. „Erkölcsi megfontolásból dönthettek így, vagy valamilyen üzletet kötött valaki” – tette hozzá. Márki-Zay ugyan nem nevezte meg, hogy melyik pártról beszél, de mivel az ügyészség a DK-s Czeglédy Csaba ellen emelt vádat a Borkai Zsolt szexvideóját kiszivárogtató blog ügyében, nem nehéz kitalálni, mindazonáltal Czeglédy tagadja, hogy ő állna a mögött, bár interjúnkban azt mondta, sokkal többet tud a blog készítőiről, mint amit elmondhat.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor jelezte, hogy nem látott konkrét felvételt, csak a szereplők neve jutott el hozzá. Most azt tartja a legfontosabbnak, hogy az ellenzéki szavazók a győzelmet ne magánéleti felvételektől reméljék, mint amikor 2018-ban sokan Simicska Lajos elhíresült „atombombájára” vártak.

Kapcsolódó
Varga Judit feljelenti „Az ördög ügyvédjét”
Egy közösségi oldalon többek között a miniszter magánéletére utaló megjegyzéseket tettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik