Belföld

Istállóban aludtak, éheztek a munkára kényszerített férfiak – újra lecsukták az enyingi elkövetőt

police.hu
police.hu

Bűnügyi felügyeletbe helyezték, de a Fejér Megyei Főügyészség fellebbezését követően ismét letartóztatásba helyezték azt az enyingi férfit, akit emberkereskedelemmel és kényszermunka bűntettével gyanúsítanak.

A főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető két éven keresztül erőszakkal, illetve fenyegetéssel kényszerített három kiszolgáltatott embert arra, hogy elvégezzék a ház körüli teendőket.

A rendőrség az esettel kapcsolatban korábban azt közölte, hogy a férfiaknak egy tucat lovat kellett tisztán tartaniuk, és háziállatokat etetniük csekély élelmezés fejében. Többen egy tíz éve leégett, tető és fűtés nélküli házrészben laktak, míg társuk egy utcán álló, szintén fűtetlen mikrobuszban élt.

police.hu

Volt olyan időszak, hogy mindannyian az istállóban aludtak, ahol a lovak közelsége melegítette őket. Fizetést állítólag sosem kaptak a napi 14-16 órában elvégzett munkájukért, sőt, kérésük ellenére még másik ruhát sem. Napi egyszeri eledelük főként kenyér volt virslivel, vagy kevés májkrémmel, de néha olajos kenyeret kaptak, ezért mindig éhesek maradtak, és egyre soványabbak lettek.

police.hu

Az áldozatok az udvaron lavórban, a nap által felmelegített vízzel mosakodtak. Egyikőjük telefonját és személyi okmányait is elvették, és a bántalmazások során több fogát is kiütötték, s eltörték az orrát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik