Belföld

Hét évet kértek a férfire, aki tapétavágóval vágta meg egy kamasz torkát szentlőrinckátai kocsmában

Emberölési kísérlettel vádolja a Pest Megyei Főügyészség azt a T. Tamást, aki két évvel ezelőtt kis híján megölt egy kamaszt a szentlőrinckátai kocsmában.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év börtönt kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi ténybelileg beismerte a tettét, de vitatta, hogy ő támadott volna és nem értette, mitől ilyen mély és hosszú a sérülés, mert állítása szerint csak megkarmolta a sniccerrel a sértett nyakát.

A vádirat szerint T. Tamás egy szentlőrinckátai presszóban italozott, miközben egy fiatalokból álló társaság születésnapot ünnepelt. Az elkövető szóba elegyedett a mellette ülő társasággal és szexuális tartalmú megjegyzést tett az egyik lányra.

Ezt követően a lány barátja és egy másik fiú, aki a cselekmény sértettjévé vált később felszólították, hogy kérjen bocsánatot. Az elkövető erre nem volt hajlandó. Kis idővel később a presszó fedett kiülős részében a későbbi áldozat és az elkövető újra összeszólalkozott a történteken.

Ekkor a férfi elővett zsebéből egy tapétavágó kést és a kamasszal szemben állva megvágta annak nyakát, majd elmenekült a helyszínről. A támadás következtében a tini nyakának jobb oldalán tíz centiméter hosszú, erősen vérző, mély, metszett sérülés keletkezett.

Az ügyész tájékoztatása szerint pusztán a véletlennek volt köszönhető, hogy a férfi nem vágta el a sértett nyaki ütőerét. Az ügyészség hét év börtönt kért T. Tamásra emberölési kísérlet miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik