Belföld

Harapott, karmolt, magassarkúval okozott sérülést egy nő az előállításakor

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak , könnyű testi sértés, valamint becsületsértés vétsége miatt indított nyomozást egy 40 éves nővel szemben. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető a magassarkú csizmájával okozott sérülést az egyik rendőrnek.

A nőt garázdaság szabálysértése miatt állították elő nőnapkor a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítás szerint a meghallgatásakor szidta az eljárás vezetőjét, majd megtagadta a jegyzőkönyv aláírását, ezért hatósági tanút kellett alkalmazni.

Amikor a tanú közeledett, a nő felugrott a székről és fenyegetően megindult felé, ezért az őrzést végző rendőr megfogta a nő kezét és vissza akarta ültetni a székre. Ekkor a gyanúsított ráfogott az őrmester jobb kezére, és kézfejébe mélyesztette a körmeit.

A nő a felszólítás ellenére sem hagyott fel a magatartásával, hanem célzottan a rendőr bokája felé rúgott. Miután az őrmester az elkövetőt testi kényszer alkalmazásával a földre vitte, a nő háton fekve a magassarkú csizmájával többször a rendőr lába és ágyéka felé rúgott. Ezt követően az előállító helyiséghez kísérték a nőt, aki ekkor hastájékon beleharapott az egyik rendőrbe.

A gyanúsított magatartása folytán a rendőr nyolc napon belül gyógyuló, a lábszárán 23 centiméteres vonalszerű sebzéses, míg a kézfején több felszínes hámhorzsolásos sérülést szenvedett. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az alkoholfogyasztáshoz kapcsolódó bűncselekmények miatt büntetett előéletű elkövetőt, aki tizenegyszer szerepel a szabálysértési nyilvántartásban és jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll.

Az őrizetben lévő nő tagadta a bűnösségét. A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája azonban egyetértett az ügyészség indítványával és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik