Belföld

Deutsch Tamás: A baloldal úgy gondolja, ez nem háború, hanem egy új Netflix-sorozat

A fideszes EP-képviselő egy szentesi kampányrendezvényen elárulta, senki nem tudja őt túlszárnyalni az orosz invázió elítélésében, a gyermekvédelmi népszavazás kampányvideója pedig több mint tökéletes.

Lehetnék olyan nagyképű, hogy a magam szavaival megismétlem a miniszterelnök beszédét, de egy remek Csajkovszkij-szerzeményt sem fütyül el az ember, ha a bécsi filharmonikusoktól hallgathatja meg.

– ezzel a hatásos belépővel kezdte Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerdán Szentesen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárának kampányrendezvényét, ahol beszélt a választásról, háborúról és a referendumról.

Egy nappal a Békemenet után Deutsch visszautalt Orbán Viktor március 15-én elhangzott mondataira, miszerint mindenkinek el kell végeznie a rá eső munkát, hiszen nagy veszélyek ellen a nagy győzelem a megoldás. A miniszterelnök ezt egy anekdotával támasztotta alá a Kossuth téren: „Egyszer megkérdeztem Schwarzeneggert, hány fekvőtámaszt csinál naponta. Azt felelte, csak onnantól számolom, amikor már fáj”. Az EP-képviselő szerint ahogy azt a Schwarzenegger-sztori is jól példázza, nagy a meló, április harmadikán 19 óráig munka van.

„Mit tehetsz a győzelemért?” – állt az első dián, amelyet kivetített a közönségnek. Először is: „Minden nap lájkold és oszd meg a Fidesz, illetve a Fidesz jelöltjeinek és véleményvezéreinek a bejegyzéseit!” De ami ennél is fontosabb: hozz magaddal még egy embert!

Deutsch azt mondta, ez az, amit húsz éve próbálnak saját szavazóik felé közvetíteni. Pontosan elmagyarázta, ki is az az ember, akit a Fidesz-szavazónak el kell vinni a szavazás napján:

Mindannyiunk családjában van egy überokos, aki mindenhez is ért.

Ezek azok az emberek, akik tudják, hova kell menni nyaralni, ismerik a legjobb fogyókúrás receptet és tudják azt is, melyik iskolába kell íratni a gyereket, a választást mégsem tartják fontosnak.

A fideszes politikus szerint ezeknek az embereknek a nagy többségét kell meggyőzni, hogy elmenjenek szavazni, mert ha elmennek, akkor a Fideszre fognak. Óriási tévedésnek tartja a magyar baloldal részéről, hogy a ténylegesen bizonytalanokkal kapcsolatban azt a kérdést teszi fel, kire is voksolnának. Szerinte ezek a szavazók részvételi szempontból bizonytalanok, nem pedig abból, hova is húznák az X-et – fejtegette Deutsch.

Marjai János / 24.hu Résztvevők a Fidesz március 15-i megemlékezésén a Kossuth téren.

Ezek a Deutsch által leírt bizonytalanok pedig a Fidesz-alapító szerint a számukra hiteles intézetek felmérései alapján:

ha elmennek, 99,9 százalék, hogy a Fideszre szavaznak. 

Minden Fidesz-szavazó gondolja végig, ki az az „überokoska” az utcában, a családban, a baráti körben, akit magával tud vinni. Velük majd 3-án este 19 óra után egy üveg bor mellett meg lehet beszélni, kinek volt igaza, de most meg kell győzni őket. Ez nem a hétpecsétes titka a mozgósításnak – tette hozzá.

Deutsch beszélt az orosz-ukrán háborúról is. Szerinte mindenkit az foglalkoztat, meddig tart, milyen következményei lesznek még. Fideszes kollégái már nagyon sok „kiváló, fontos és metsző pontosságú” leírást adtak, amelyekkel szemben a baloldal úgy gondolja,

ez nem egy háború, hanem egy új Netflix-sorozat.

Pedig Deutsch szerint nem babra megy a játék. A világ egyik legnagyobb hadereje megtámadta a szomszédos országot, aminek a hadserege valóban harcol és tényleg létezik, ellentétben a liechtensteini légvédelemmel – tette hozzá. Úgy fogalmazott: Magyarország mellett forró háború zajlik.

Az energiaellátással kapcsolatos ellenzéki megnyilvánulásokra csak annyit mondott, hogy ezek a „kurucos legények”, akik most azt mondják „nesze neked orosz kőolaj meg földgáz”, nincsenek tisztában azzal, mit jelentenek Magyarország számára az onnan érkező források.Deutsch elmondta: nem az a kérdés a kőolajjal és földgázzal kapcsolatban, hogy drága-e, hanem hogy van-e.

Magyarországon három hónapon belül fogynának el a tartalékok, kitörne a hisztéria és megállna az ország, ha háborús szankció gyanánt elzárnák a csapokat. Ezen a ponton pedig már nem az áremelkedés a kérdés a képviselő szerint. Mielőtt azonban bárki azt hinné, hogy ezekkel a kijelentésekkel „összekacsintana az oroszokkal”, hozzátette: senki nem tudja őt túlszárnyalni az orosz invázió elítélésében.

Deutsch ezek után kitért a gyermekvédelmi népszavazásra is, amelyről azt mondta, szeretett pártjának minden kampányvideójára legszívesebben 10-ből 10 pontot adna. A népszavazásra megjelent társadalmi célú reklám, melyben egy iskolás kislány számol be arról az anyukájának, hogy azt tanulta az iskolában, lehetne akár kisfiú is, 10-ből 14-et érdemel.

A képviselő a tavaly novemberben demokraták által elvesztett virginiai kormányzóválasztást hozta fel példának, amelyet leginkább a nyertes, republikánus kormányzó-jelölt LMBTQ-elleni fellépésének számlájára írt. Virginiában már az a gond, hogy a halászléből kell akváriumot csinálni, a magyar kormány pedig azt igyekszik megakadályozni, hogy az akváriumban lévő halak közül senki ne akarjon halászlét csinálni – kommentálta a történteket.

Nem szabad a népszavazást mint esélyt elszalasztani, mert egy sikeres referendum még az Európai Unión belül is megállja a helyét – tette hozzá.

Farkas Sándor, Csongrád-Csanád megye 3. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje azzal zárta az estét, „lesz olyan szemtelen”, hogy most nem ad lehetőséget arra, hogy kérdezzenek. Szerinte nincs kérdés, majd április 4-én, 5-én, 6-án lehet beszélgetni.

Az egyik néző megjegyezte, hogy neki lenne kérdése, amire Farkas azt válaszolta:

Azt most kihagyod, Laci! Irányított demokrácia van! 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik