Belföld

Tagad a rákospalotai kisfiú nagyszüleit megölő férfi, életfogytiglant kértek rá

police.hu
police.hu

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az 53 éves M. Andrással szemben, aki 2020 novemberében felgyújtott egy rákospalotai épületet. A házban élő nagypapa még segített kijutni a tetőre a 12 éves unokájának (a gyereket a rendőrök hozták le), de ő és a felesége már nem élte túl a tragédiát.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését. Hozzátette, életfogytig tartó fegyházat kértek a jelenleg is letartóztatásban lévő férfire.

Érdekesség, hogy M. Andrást 2008-ban egyszer már elítélték emberölés kísérlete miatt Romániában. Úgy tudjuk, hogy az akkori élettársát szurkálta meg. 

A vádirat szerint az 53 éves férfi 2020 júliusától egy építési vállalkozónál dolgozott, aki szállást is biztosított neki egy rákospalotai ingatlan melléképületében. Ugyanitt élt a sértett család is, ugyanis a nagyapa szintén a vállalkozónál dolgozott, aki neki, a feleségének és az unokájának is szállást biztosított.

A vállalkozó már többször is el akarta küldeni M. Andrást az italozó életmódja miatt, erre azonban nem került sor, mert a férfi mindig megígérte neki, hogy megváltozik. Az ominózus nap a férfi ismét leittasodott, ezért újból összebalhézott a főnökével.

Ezt követően a vállalkozó úgy döntött, hogy megválik tőle, kifizette az addigi munkabérét, majd közölte vele, hogy a jövőben nem tart igényt a munkájára, s másnap reggelig hagyja el az ingatlant.

M. András dühöngött egyet a garázsban, majd felment a lakrészébe aludni. A sértett család pedig a saját lakrészében pihent. Az elkövető másnap kora hajnalban felkelt, lement a melléképület földszintjén lévő garázsba, ahol tűzifát helyezett a  főnöke által előző nap vásárolt kocsi kereke alá, majd – nem törődve azzal, hogy a tűz az alvó család halálát okozhatja – meggyújtotta a fát, és távozott az ingatlanból.

A tűz gyorsan továbbterjedt a család lakrésze felé. A kocsi riasztójának hangjára felébredt a nagypapa és még sikerült kijuttatnia az unokáját az ablakon keresztül a tetőre, a tűz, illetve a nagy mennyiségű füst miatt azonban a feleségével már nem tudott kimenekülni a lakrészből.

A 12 éves kisfiút a helyszínre érkezett rendőrök hozták le a tetőről. Nagyapja a kórházba szállítás során, nagyanyja pedig a kórházban vesztette életét. Az M. András által okozott tűzben leégett a melléképület, valamint az ott tárolt értékek. A vállalkozónak mintegy 60 millió forintos kára lett.

A Fővárosi Főügyészség különös visszaesőként, különös kegyetlenséggel, több ember, így tizennegyedik életévét be nem töltött személy és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés, valamint különösen nagy kárt okozó rongálás miatt emelt vádat az elkövetővel szemben A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik