Belföld

A Comói-tó partján bérel úszómedencés villát a külügy Csiszár Jenőnek

MTVA / Zih Zsolt
MTVA / Zih Zsolt

A Hvg birtokába jutott dokumentumok szerint a külügyminisztérium Olaszország elit részén a Comói-tó partján bérel villát Csiszár Jenő főkonzulnak. A cikk szerint a 350 négyzetméteres, 13 helyiségből álló, úszómedencés villa mellett egy tóparti stég könnyíti meg a gyönyörködést a festői környezetben, a svájci Alpoktól néhány kilométerre.

A rezidencia a főkonzulátus milánói székhelyétől 60 kilométerre van, ott élvez diplomáciai védelmet. Az ingatlant a lap szerint egy olyan üzletembertől bérli a főkonzulátus, akinek magyarországi terjeszkedését a diplomáciai képviselet egyengeti.

A lap szerint a Heti Hetes tévéműsor egykori műsorvezetője a magyar–olasz kapcsolatok aktív szereplője, rendszeresen találkozik üzletemberekkel, olasz gazdasági szereplőkkel. Mint írják, ápolja kapcsolatait a comói üzleti élet szereplőivel is, így Stefano Noschesével, akit néhány évvel ezelőtt egy pénzmosási ügyben vádoltak meg az olasz hatóságok.

A Hvg kérdésére a magyar külügyminisztérium annyit válaszolt, hogy a rezidenciát a jogszabályoknak megfelelően választották ki, és nincs előírás a külképviselet és a rezidencia távolságára. A Hvg úgy tudja, Szijjártó Péter is járt Csiszár villájában, ezt a külügyi tárca nem tagadta, ám csak annyit azt közöltek, hogy a miniszter hivatalos programjáról teljes körű tájékoztatást adnak, vagyis Szijjártó magánprogramjai nem nyilvánosak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik