Belföld

Garázdaság miatt nyomoznak a Békemeneten felbukkanó dinó ügyében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Békemeneten felbukkanó dinoszaurusz ügyében. A rendőrség a sajtóban megjelent hírek alapján indított nyomozást hivatalból.

Korábban több helyen is megjelent a sajtóban, hogy a rendőrök kísérték ki a fideszes Békemenetről a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot képviselő dinót, aki az alábbiakat közölte az Instagramon:

Elmentem dínojelmezben a fideszes Békemenetre. Majd mikor megpróbáltam bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csináltam egy képet egy kislánnyal, de a Békés tömeg akkor már elkezdet kirángatni/lökdösni a menetből.
Próbáltam meggyőzni őket ilyen légből kapott érvekkel, hogy:
Ez egy Békemenet, Az MKKP eddig fideszesnek számított. De mindhiába.
Mikor már éppen találtam magamnak egy kedves társaságot, akik felajánlották, hogy vigyáznak rám és a farkamra, egy határozott kopogtatást éreztem a jobb vállamon

– közölte a dinó, aki bántalmazásra panaszkodott a bejegyzés szerint.

A BRFK sajtóosztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az információik szerint nem szurkálták meg, s nem is sérült meg a dínó jelmezt viselő férfi, de a sajtóban megjelent hírek alapján hivatalból eljárást indítottak az ügyben.

A rendőrség honlapján közzétett közleményükben pedig azt írták, hogy az Árpád fejedelem útján igazoltatták a fiatalembert, aki nem említette ekkor, hogy bántalmazták vagy megszurkálták volna. Az intézkedő rendőrök kérdésére pedig azt felelte, hogy nem kíván feljelentést tenni a gyűlésről őt kitessékelő résztvevőkkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik