Belföld

Videón, ahogy egy tapolcai férfi őrjöngve tépkedi a villanyoszlopra szerelt kábeleket

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt a vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 35 éves férfival szemben, aki tavaly augusztusában több mint tíz percig „harcolt” a villanyoszlopra szerelt hírközlési kábelekkel, majd ráugrott a kiérkező rendőrautó motorháztetejére Tapolcán.

Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy egy év fogházban letöltendő szabadságveszést és egy év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

A vádirat szerint a férfi délután ötkor felmászott egy utcai kereszteződésben álló villanyoszlopra, majd a hírközlési kábeleket széthúzkodta és leszakította, miközben hangosan kiabált.

A nem mindennapi rongálás során megsérült a kábelek szigetelése és optikai kötődoboza is, mellyel az üzemeltető gazdasági társaságnak több mint 400 ezres kára keletkezett, amely nem térült meg.

A férfi viselkedése miatt a rendőrök a helyszínre érkeztek, ám amikor a szolgálati jármű az utcába hajtott és megállt, a férfi a rendőrautó felé futott, majd ráugrott az elejére. Az őrjöngő férfi azonban elvesztette az egyensúlyát a motorháztetőn, és fejjel a szélvédőre esett, amely ennek következtében betört.

A rendőrautóban 100 ezres kár keletkezett, amely szintén nem térült meg. Az ügyészség egy év fogházbüntetést és egy év közügyektől eltiltást kért a férfire beismerés esetére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik