Belföld

Négygyermekes apa késelt az 1-es villamoson, hat és fél évet kapott

police.hu
police.hu

Hat és fél év börtönre, és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a többgyermekes férfit, aki 2020 novemberében nyakon szúrt egy utast Budapesten, az 1-es villamoson, a Mester utcánál.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi összeszólalkozott egy utassal, aki szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját. A 41 éves budapesti férfi többször is megütötte az utastársát, aki ezt követően előre ment a villamosvezetőhöz, akit arra kért, hogy értesítse a mentőket és a rendőrséget is.

Ezen a támadó felháborodott és elővett egy kést, majd „nem fogok verésért börtönbe menni, inkább meghalsz” felkiáltással a férfihez lépett és nyakon szúrta. Ezt követően a terhelt felszólította a villamosvezetőt, hogy nyissa ki a jármű ajtaját, majd elmenekült.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a terhelt büntetlen előéletét, az időmúlást, és hogy megbocsátott neki az áldozat, továbbá azt, hogy az elkövető négy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Ugyanakkor súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a terhelt bódult állapotban követte el a bűncselekményt.

Súlyosító körülmény volt az is, hogy a férfi ellen már folyamatban volt egy élet ellenes bűncselekmény miatti eljárás, amikor késelt a villamoson.

Az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője teljes körű fellebbezésért fellebbezett. A bíróság a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélyeire hivatkozva másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig fenntartotta a terhelt bűnügyi felügyeletét. A végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik