Belföld

Kövekkel zúzta szét a ceglédi bíróság ablakait, de nem bánja, és a kárt sem fizeti meg

police.hu
police.hu

Térkővel dobálta a ceglédi bíróság pár évvel ezelőtt felújított épületét egy 28 éves helyi férfi. Sz. Zsolt hamarosan visszatérhet a bosszúságai színhelyére, mert a rendőrök a bíróság elé állítását kezdeményezték az elfogását követő kihallgatása után.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint épp egy-egy követ tartott a kezében a férfi, amikor tetten érték. Azt írták, hogy a bíróság nyolc ablaka sínylette meg a támadást, a helyszín közelében pedig egy szintén megkövezett, parkoló gépkocsira is ki kellett terjeszteni a szemlét. Az okozott kár összege meghaladja az egymillió forintot.

Sz. Zsolt a kihallgatása során azt mondta, hogy frissítő sétára indult késő délután, amikor útja a bíróság felé kanyarodott. Amikor meglátta az épületet elfogta az idegesség, mert korábban egy olyan hivatalos döntésről szóló levelet kapott a bíróságtól, amivel nem értett egyet és ez felbosszantotta.

police.hu

A Kossuth téren lerakott köveket kezdte felszedni és egymás után zúdította az ablakokra. Az épület mellett parkoló fekete autót sem kímélte, amiről azt gondolta, hogy egy bírósági dolgozóé. Rendesen megsorozta néhány kővel a szélvédőjét.

Magyarázata szerint mérges az állami szervekre, tettét nem bánta meg és a kár megtérítését sem hajlandó vállalni. Sz. Zsoltot őrizetbe vették és kezdeményezték a bíróság elé állítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik