Belföld

Titokban megfigyelte a láthatáson lévő exét egy nő

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki hónapokon keresztül vette fel azt, amikor volt élettársa a közös gyerekükkel volt láthatáson.

A vádirat szerint a nő és az exe négy évvel ezelőtt kötött egyezséget a bíróság előtt abban, hogy a férfi miként gyakorolhatja a kapcsolattartást az akkor három éves közös gyermekükkel. Az egyezség értelmében a férfi páros heteken két, míg páratlan heteken egy nap gyakorolhatta a láthatási jogát, melynek helyszíne a nő lakása volt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2018. december és 2019. április között a nő titokban egy kamerát helyezett el a lakásban, mellyel a láthatás alatt történteket a férfi tudta és beleegyezése nélkül rögzítette. A nő a volt élettársa és a közös gyermekük közötti kapcsolattartásról 23 napot érintően készített többórányi felvételt.

Ezen túlmenően diktafonnal és mobiltelefonnal rögzítette a közte és a volt élettársa között folytatott beszélgetéseket, illetőleg diktafonnal rögzítette a kapcsolattartás során elhangzottakat is.

A nő a felvételeket a kapcsolattartás újraszabályozása érdekében indított polgári perben pendrive-on benyújtotta a Szegedi Járásbírósághoz, a férfi ekkor szerzett tudomást a történtekről. A járási ügyészség tiltott adatszerzés bűntettével vádolja a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik