Belföld

Lecsuktak egy tatabányai férfit, mert nemlétező gyilkosságokhoz riasztotta a rendőröket

Getty images
Getty images

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Tatabányai Járásbíróság annak a tatabányai férfinak az ügyében, aki meg sem történt gyilkossághoz riasztotta a rendőröket. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint hatvan nap elzárásra ítélték a férfit hatóság félrevezetése miatt.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi 2019-ben és 2020-ban négy alkalommal tett valótlan bejelentést a 112-es segélyhívó telefonszámon, illetve a KEM Rendőr-főkapitányságon.

Három esetben azt állította, hogy megöltek valakit, illetve ő ölt meg valakit, míg a negyedik esetben azt közölte, hogy egy lakásba bezártak egy embert és éheztetik.

A kiérkező rendőrök mind a négy esetben megállapították, hogy a bejelentett bűncselekmény nem történt meg. A férfi  elismerte a bejelentések valótlanságát, a tettét pedig azzal indokolta, hogy nem foglalkoztak vele és börtönbe szeretett volna kerülni. Egy esetben pedig azért vezette félre a hatóságokat, mert zavarták a buszmegállóban lévő hajléktalanok, és így akarta őket eltávolíttatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik