Belföld

Megünnepelte az érettségijét, majd minden ok nélkül leszúrt egy bringást, 18 évet kapott

police.hu
police.hu

Tizennyolc év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte Gyulai Törvényszék azt a 19 éves fiatalt, aki tavaly májusban minden ok nélkül halálra késelt egy másik férfit Gyulán, majd a holttestét kitette egy szemetes konténer mellé.

R. Róbert a 17 éves barátjával ünnepelte a sikeres érettségit, együtt italoztak, s több helyi szórakozóhelyen is megfordultak. Az elkövető közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, de nyugtató hatású gyógyszert is fogyasztott. Hajnali három körül elmentek cigarettáért az elkövető lakóhelyére, majd onnan gyalogosan visszaindultak a belvárosba.

A fiatal a Wesselényi utcában észrevett egy kerékpárral éppen hazaérkező 27 éves gyulai férfit. Minden előzmény nélkül odalépett a kerékpárjáról már leszálló és annak kormányát fogó emberhez, és négyszer is megszúrta. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A kiskorú barátja hívni akarta a mentőket, őt az elítélt az arcán sebezte meg a késsel, emiatt elmenekült a helyszínről. Az elkövető ezután hazament és egy otthonról hozott talicskán elvitte a holttestet egy szemétgyűjtő konténer mellé, a testet a háztartási hulladék alá rejtette.

A törvényszék aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik