Belföld

Sapkát húztak a kutya fejére, majd lefogták és fájdalomcsillapítás nélkül ivartalanították egy szikével

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség azzal a solti nővel és a szomszédjával, akik tavaly októberben egészen barbár módon ivartalanították az asszony kutyáját.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Solton élő nőnek volt egy négyéves, pincsi fajtájú kan kutyája. Az állat mérges természetű volt, ezért a gazdája elhatározta, hogy ivartalaníttatja. Azt remélte, hogy az állat a beavatkozástól nyugodtabb lesz.

A nő az egyik délután átment a szomszédjához, akitől megkérdezte, hogy tudná-e ivartalanítani a kutyát. Az állatorvosi végzettséggel nem rendelkező férfi elvállalta a beavatkozást. A nő tudott arról, hogy a szomszédja nem ért az ivartalanításhoz, de azért átvitte hozzá a kutyát.

A szomszéd udvarán a nő sapkát húzott a kutya fejére, majd a hátára fektetve egy kempingasztalra rakta, s lefogta a menekülni próbáló állatot. Eközben a szomszéd férfi altatás és fájdalomcsillapítás nélkül egy szikével eltávolította az állat ivarszerveit. A szomszéd a szakszerűtlen ivartalanítás során azonban ereket is átvágott, azokat nem kötötte el, így életveszélyes vérzést okozott.

A férfi az állat hasfalát is átvágta, ami miatt súlyos keringési zavar lépett fel. A nő miután látta, hogy az állat rosszul lett a beavatkozástól, egy állatmentő alapítványtól kért segítséget. Az állatot Dunaföldvárra vitték, ahol egy állatorvos szakszerűen ellátta, de a kutya ennek ellenére még aznap éjszaka elpusztult. A vádlottak cselekménye az állatnak különös szenvedést okozott.

A járási ügyészség felfüggesztettet kért az állatkínzással vádolt elkövetőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik