Belföld

Orbán Viktor munkát, egzisztenciát ígért a menekülteknek

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A kormányfő elmondta, mire számíthatnak a háború elől elmenükők, ha Magyarországon maradnak.

„Minden bajbajutott számíthat ránk, mindenkinek segítünk.” Ezt mondta Orbán Viktor a HírTV-nek, amikor csütörtökön a keleti határra látogatott. A kormányfő közölte: Magyarország segít mindennel, szállás és ellátás van, munka pedig lesz.

Orbán Viktor értékelése szerint a körülményekhez képest a dolgok a határon gördülékenyen mennek. A miniszterelnök azt mondta: akik végleg a hazánkban maradnak, azoknak lesz egzisztenciájuk. Már elkezdődött a koordinálása annak, hogy akik maradnak, mert nem akarnak, nem tudnak vissza- vagy továbbmenni, azoknak legyen munkájuk.

Fölvették a kapcsolatot a legnagyobb munkaadókkal, a legnagyobb munkaerő-közvetítő cégekkel. Mindenkinek próbálják megteremteni azt a lehetőséget, hogy

saját egzisztenciát tudjon kialakítani, ha már úgy hozta az élet, hogy itt fog velünk élni, és itt kell berendezkednie Magyarországon. Ez egy munkaalapú ország, itt mindenkit munkához segítünk és akik itt maradnak, azoknak lesz munkájuk

– tette hozzá a miniszterelnök, aki ezúttal a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülőknek kialakított segítségpontra látogatott Beregsurányban.

Frissítés!

Ukrajnából Magyarországra érkező menekült ellátatlanul nem marad – ezt már az MTI idézte a miniszterelnöktől, aki baj idején legfontosabbnak a nyugalmat, a higgadtságot, a tapasztalatot és a rutint tartja.

Sajnos vagy szerencsére nekünk válságviselt minisztereink vannak,

többségük látott már valamilyen válságot, ezért a koordináció jól működik.

Orbán Viktor hozzátette: az önkéntesek munkáját összehangolták, adomány nem megy kárba, mindent csoportosítanak, szétosztanak, eljuttatnak a megfelelő helyre. Azokat a menekülteket, akiknek nincs olyan ismerősük, akinél megszállhatnának, átmeneti szálláson helyezik el. Az ország különböző pontjain már kijelöltek a megfelelő helyeket, ahol ételt, szállást kapnak akkor is, ha hosszabb ideig kénytelenek maradni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik