Belföld

Hat vádlottja van a videóra vett falusi tömegverekedésnek

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség hat férfival – köztük egy fiatalkorú fiúval – szemben, akik ittasan összeverekedtek egy Barcs melletti faluban tartott rendezvényen. Az eseményen sokan vettek részt, és a vádlottak is más-más társasághoz tartoztak.

Az esti órákban a rendezvény közelében tartózkodott az egyik férfi a barátnőjével és annak férfi testvérével, amikor az ismerősük sértőn szólt a nőhöz. A férfi ezt nehezményezte, és visszaszólt, amitől viszont a másik fél vált indulatossá és egy sörös üveggel fejen ütötte az őt számon kérő férfit, majd elszaladt a helyszínről.

Az erősen vérző férfi azonban a barátnőjével együtt üldözni kezdte, és egy útkereszteződésben sikerült is utolérniük. Itt többen csatlakoztak a sérült férfihoz, de a sörös üveget dobó férfinek is volt segítsége, és rángatni, ütni, rúgni kezdték egymást a település közepén.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a korábban már büntetve volt vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a büntetlen előéletű társaikkal szemben pedig közérdekű munkát, a fiatalkorú elkövetővel szemben próbára bocsátást indítványozott.

Olvasói sztorik