Belföld

Jogerősen 18 év fegyházat kapott a kétéves nevelt fiát agyonverő pesterzsébeti férfi

24.hu
24.hu

Jogerősen tizennyolc év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte Fővárosi Ítélőtábla azt a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt pesterzsébeti férfit, aki 2018 januárjában agyonverte a kétéves nevelt kisfiát. A táblabíróság lapunkkal azt közölte, hogy a férfi a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

T. István Gábor élettársi kapcsolatban élt a párjával, Hajnalkával, akinek volt egy kétéves kisfia. A férfi rendszeresen rácsapott a kisfiú fenekére, ellökte magától, vagy éppen behajította a kiságyba, hogy fegyelmezze.

2018. január 24-én a nő a férfire bízta a kicsit, amíg dolgozni ment. A gyermekfelügyelet alatt a lakásban tartózkodott T. István Gábornak az egyik barátja is, aki egy alkalommal elhagyta a lakást. A kegyetlen férfi ismeretlen okból fejbe és mellkason vágta a kicsit, és egy botszerű eszközzel a nemi szervénél is bántalmazta.

24.hu

A kisfiú legalább 47 rendbeli zúzódást szenvedett.A gyerek a koponyaűri sérülések következtében elveszítette eszméletét, és a klinikai halál állapotába került. 

A mentősöknek sikerült újraéleszteniük a kisfiút, de az olyan súlyos koponya és agysérüléseket szenvedett, hogy beállt nála az agyhalál, és három nap múlva lekapcsolták a gépről. T. István Gábor az elsőfokú eljárás során tagadta a bűncselekmények elkövetését. Az ítélet után pedig a védőjével együtt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A férfi a másodfokú eljárás során is tagadta a bűnösségét. Mindössze abban érezte bűnösnek magát, hogy későn értesítette a mentőket, amikor látta, hogy rosszul van a gyerek.

A Fővárosi Ítélőtábla végül helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, és jogerősen is 18 év fegyházra ítélte a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik