Belföld

Elszakadt az Ukrajnából menekülő családjától egy nyolcéves kisfiú Záhonynál

police.hu
police.hu

Elszakadt az ukrajnai háború miatt menekülő családjától egy nyolcéves kisfiú Záhonynál. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a vasútállomáson várakozó ukránok egy csoportja kért segítséget két kollégájuktól, Németi Bélától és Márta Józseftől ma hajnalban, miután kétségbe esetten sírt egy kisfiú, hogy elveszítette a családját.

Az ukrán kisfiú egy tolmács segítségével elmondta a záhonyi rendőröknek, hogy az édesanyjával és a testvéreivel együtt menekültek el Ukrajnából. Néhány órája érkeztek vonattal Záhonyba és lepihentek a váróteremben. A gyerek elaludt, és amikor felébredt, akkor már az édesanyját és testvéreit sem találta sehol, hiába kereste őket a tömegben.

A két rendőr azonnal pártfogásába vette a riadt kisfiút, igyekeztek megnyugtatni, hogy nem marad egyedül, és megtalálják a családját. A rendőrök emlékeztek az édesanyára, aki több gyerekkel érkezett, és az alig egy órával korábban Budapestre induló vonattal tovább utazott.

A rendőrök az édesanya mielőbbi tájékoztatása érdekében kapcsolatba léptek a Készenléti Rendőrség munkatársaival, akik a Budapestre tartó vonatot kísérték, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik munkatársának közreműködésével a Nyugati Pályaudvaron tartózkodó segélyszervezetekkel is.

A vonatot kísérő rendőrök rövidesen visszajeleztek, hogy megtalálták az édesanyát, és már tájékoztatták is arról, hogy a fia biztonságban van. A segélyszervezet munkatársai a záhonyi segítségpontról azonnal elindultak a kisfiúval Budapestre, és néhány órán belül a Nyugati Pályaudvaron megtörtént a családegyesítés, amiről a két záhonyi rendőrt is tájékoztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik