Belföld

Közel egy éven át kísérgetett, fogdosott az utcán több nőt is egy férfi Makón

Getty Images
Getty Images

Letartóztatását indítványozta a Makói Járási Ügyészség annak a férfinak, aki hónapokon keresztül kísérgetett, fogdosott és szexuális ajánlatokkal zaklatott három nőt Makó közterületein.

A gyanúsítás szerint a makói férfi már 2020 elejétől zaklatta az egyik nőt. Ha meglátta Makó főterén, akkor mögé állt, szólongatta vagy azért, hogy megijessze, elordította magát. A gyanúsított rendszeresen prostituáltnak nevezte a nőt, szidta az anyját és szexuális ajánlatokat tett neki. A nő idén február végén kérte a férfi felelősségre vonását, miután folyamatosan bámulta őt az ablakon, amikor dolgozott.

A másik áldozatát szintén közel egy éven át zaklatta. A buszpályaudvaron odalépett hozzá, simogatta a haját, de olyan is volt, hogy fogdosta az utcán, vagy a buszról leszállva meglökte. A harmadik, kiskorút szintén a buszpályaudvaron várta, és neki is szexuális ajánlatokat tett.

Ez azonban még nem minden, a férfi megöléssel fenyegette a saját anyját, illetve az utcán egy kisfiú elé állt bokszoló állásba, majd minden előzmény nélkül megverte.

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége, szeméremsértés vétsége és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a többszörösen büntettet előéletű férfi letartóztatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik