Belföld

Állítja a Zuglóban késelő buszsofőr, hogy csukva volt a bicskája, vádat emeltek ellene – videó

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az 53 éves buszsofőrrel szemben, aki egy évvel ezelőtt megkéselt egy huszonéves férfit Zuglóban, a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében lévő buszmegállónál. Az ügyészség vádat emelt a vele dulakodó 24 éves férfi ellen is, őt garázdaság miatt állítják bíróság elé.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügy mindkét vádlottja elismerte a szóváltást és a dulakodást, az ügy harmadik szereplője ellen pedig azért nem emeltek vádat, mert ő a társát próbálta védeni a kialakult konfliktus során Kérdésünkre elmondta, hogy a buszsofőr azt mondta a vallomásában, hogy a fiatal kezdte a dulakodást.

Elismerte, hogy elővett egy kést, de azt állította, hogy az végig zárva volt a kezében, ezért nem érti, hogyan sérült meg a másik férfi

– mondta az ügyész.

A buszsofőrként dolgozó 53 éves férfi nem volt szolgálatban és a 133E jelzésű buszon utazott, amikor a 24 éves férfi és barátja ittasan felszállt a járműre a Tisza István téren. Nézeteltérés alakult ki közöttük, ami a buszról leszállva, dulakodássá és késeléssé fajult.

Az ittas férfiak hangosan hallgatták hangszórón a zenét, valamint a 24 éves férfi barátja nem viselt orrot és szájat eltakaró maszkot, a kezében pedig egy bontott sörös dobozt tartott.

A főügyészség tájékoztatása szerint az 53 éves férfi egy idő után felállt üléséből és odalépett a két fiatalhoz azzal, hogy halkítsák le a zenét, ők azonban elküldték. Ekkor közölte velük azt is, hogy ő buszsofőr, egyúttal szóvá tette, hogy az egyikük nem visel maszkot, illetve a kezében egy bontott dobozos sör van, így a buszon nem utazhatnak, ezért mindkettőjüket felszólította arra, hogy a következő megállóban szálljanak le.

Zugló vasútállomáson mindhárman leszálltak, majd a zebra felé indultak. Elöl haladt az 53 éves férfi, mögötte pedig néhány méterrel pedig a 24 éves férfi a barátjával. Az idősebb férfi lelassította lépteit, bevárta a mögötte haladókat, majd a 24 éves férfi kötekedve szóváltást kezdeményezett.

Az elkövetők dulakodtak, amelynek során a buszsofőr egy összecsukható bicskával mellkason szúrta a fiatalabb férfit, aki erre hátrálni kezdett. Barátja ekkor megpróbálta védelmezni őt, a 24 éves férfi azonban hirtelen mégis megindult az idősebb felé, és fejbe ütötte, majd tovább dulakodtak.

Barátja ezután is próbálta védeni a szúrt sérülést szenvedett férfit, ezért ütött, majd rúgott az idősebb férfi felé. Végül eltávolodtak egymástól, majd az 53 éves szabadnapos buszsofőr rendőri intézkedést kért.

A 24 éves férfi által elszenvedett mellkasi szúrt sérülés életveszélyes volt. Az 53 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt buszsofőrre. A 24 éves férfire pedig pénzbüntetést kértek garázdaság miatt.  A felvételen a konfliktus előzménye látható a buszon, majd az utcán a dulakodás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik