Belföld

Elmebetegségben szenved, de büntethető a rendőrökre bajonettel támadó borsodi férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat  Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki bajonettel akart nyakon szúrni egy őrnagyot.

A borsodi férfi lakóhelyére azért mentek ki 2021 decemberében, hogy elő állítsák, és gyanúsítottként hallgassák ki több büntetőügyben. A vádirat szerint a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, megkísérelt elmenekülni, majd egy 25 centiméter pengehosszúságú bajonettel a jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt.

Az elkövető a bajonettel először egy őrnagy nyaka felé szúrt. A tiszt kitért a támadás elől, de a férfi erőteljesen meglendítve a kést, újra felé szúrt, ezt a támadást a rendőrtiszt kollégái hárították el.A támadót őrizetbe vették, majd letartóztatták.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi elmebetegségben szenved, amely betegsége gyógyszerének szándékos elhagyása miatt évek óta kezeletlen volt. A középkorú férfit elmeműködésének kóros állapota súlyos fokban korlátozta abban, hogy a vád tárgyává tett cselekménye következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést kért a támadóra. Az elkövető terhére rótt bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik