Belföld

Akkor is pont üzletelt, amikor lecsaptak rá a kommandósok

police.hu
police.hu

Internetes csalásokkal gyanúsítható férfit fogtak el a Békés megyei rendőrök Törökszentmiklóson. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által közölt gyanúsítás szerint több mint 5 és fél millió forintot csalt ki azoktól az emberektől, akik jelentkeztek hirdetéseire és vásárolni akartak tőle.

Olyan dolgokat hirdetett álnéven, amik nem is voltak nála. Motort, szerszámgépeket, óragyűjteményt, gitárgyűjteményt, horgászfelszereléseket, motoros ruhát kínált, esetenként több százezer forintért. A vételárat előre utalással kérte, majd azt mondta a neki fizetőknek, hogy a dolgok, amiket megvásároltak, egy németországi zálogházban vannak, futárszolgálattal küldi el nekik.

A csomag feladásával kapcsolatosan hitegette a vásárlókat, hamisított bizonylatokkal próbálta őket meggyőzni arról, hogy már elküldte nekik, amit kifizettek. Amikor a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei tegnap reggel lecsaptak rá az otthonában, akkor is éppen üzletelt, és telefonon próbált becsapni valakit.

A nyomozás jelenlegi állása szerint országszerte 21 embert károsított meg, de a rendőrök vizsgálják, hogy vannak-e további sértettjei a csalássorozatnak. A 24 éves törökszentmiklósi K. Zsoltot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Élettársát is előállították, mert a gyanú szerint a bűncselekménnyel szerzett pénz egy részét a férfi neki utalta tovább. A nő ellen is büntetőeljárás indult, ő azonban szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik