Belföld

Sárkeresztúri tragédia: Azt állítja a 16 éves fiún kétszer is áthajtó sofőr, hogy menekült és nem látta

Letartóztatását indítványozta a Fejér Megyei Főügyészség annak több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított férfinek, aki szombaton elgázolt két kiskorú fiút Sárkeresztúron. A 16 éves fiú meghalt, a két évvel fiatalabb öccse pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a gyanúsított elismerte, hogy ő vezette az autót, de azt állította, hogy különböző eszközökkel dobálták az autóját, és nem vette észre hogy menekülés közben elütötte a sértettet.

A 32 éves férfi szombat délután a haragosa háza elé hajtott kocsival, ott szóváltásba került egy férfival, akit veréssel fenyegetett meg, majd elhagyta a helyszínt. A férfi rövid idő után visszatért, és autóval a ház előtt tartózkodó férfi és két gyermeke közé hajtott, az egyik kiskorút frontálisan elütötte.

A gyanúsított a gépkocsi első kerekeivel a gyermek testére ráhajtott, hátramenetbe váltott, és újra áthajtott a földön fekvő fiún, majd a helyszínről elmenekült. Menekülése során elsodorta az áldozat 14 éves öccsét is.

A 16 éves fiú olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt. A testvére könnyű sérülést szenvedett. A bűncselekmény 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető bizonyítottság esetén.  Mivel alaposan tartani lehet a bűnismétléstől, valamint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, ezért az ügyészség indítványozta a gázoló letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik