Belföld

Két nevelt és hat vér szerinti gyermekével is erőszakoskodott a családja életét pokollá tevő férfi

Emberi ésszel szinte felfoghatatlan szörnyűségeket művelt a saját és nevelt gyermekeivel, valamint a feleségével egy 42 éves Veszprém megyei férfi. A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés kísérlete, többrendbeli szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése, valamint kapcsolati erőszak miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a férfi 2008-2009. évektől kezdődően szexuálisan és egyéb bántalmazással is rendszeresen gyötörte feleségét, nevelt lányait és a vér szerinti gyermekeit.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a feleségével, két nevelt lányával és hat közös gyermekükkel élt együtt. A kiskorú gyermekeket napi szinten bántalmazta, félelemben tartotta, puszta kézzel, vesszővel, szerszámnyéllel, járóbottal bántalmazta.

Azt írták, hogy a férfi a jelentős erőfölényét kihasználva többször is bántotta a nejét, melynek során az asszonyt fojtogatta, nyakánál fogva megemelte és megrázta. Az asszony ezek után nem tudott levegőt venni, légszomj lépett fel nála, s nyelési nehézségei voltak. Előfordult, hogy csak a gyermekek közbelépésére hagyott fel a cselekményével.

A vádlott ezen túl mind nevelt lányaihoz, mind a vér szerinti lány- és fiúgyermekeihez is szexuálisan közeledett, erőszakkal szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítve őket. A vádlottól nemcsak a serdülőkorba ért, de még a kisebb, tizenkét év alatti gyermekei sem voltak biztonságban

– közölték.

A férfi egyéb módokon is bántalmazta gyermekeit, így előfordult, hogy tizenkét éves fiúgyermekének csuklójához, majd nyakához egy 45 centiméter pengehosszúságú bozótvágókés életlen felét szorította, máskor pedig az ásó fémlapjával ütött a gyerek fejére, de volt, hogy mellkasára lépve szorította a padlóra.

Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy feltételesen se engedhessék ki, és szüntessék meg a kiskorú gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát. Emellett azt kérték, hogy a férfit végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve kiskorúval hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik