Belföld

17 évet kapott a hároméves nevelt kislányát rendszeresen molesztáló férfi

Jogerősen is 17 év fegyházbüntetést kaphat azt a székesfehérvári férfi, aki rendszeresen molesztálta az élettársa hároméves kislányát. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a gyereket szexuálisan zaklató, és fizikálisan is bántalmazó férfi büntetését.

Az ítélet szerint a férfi és az élettársa 2020 júliusától közösen nevelték egy székesfehérvári ingatlanban a nő 2017 áprilisában született lányát. A férfi jó kapcsolatot alakított ki a gyermekkel, aki őt apának szólította.

A férfi visszaélt a kislány bizalmával, és kihasználva az édesanya távollétét, a gyermekkel többször szexuális cselekményt végzett. Durván bántalmazta is a gyermeket, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

– fogalmazott közleményében az ügyészség. A férfi magatartása következtében a kislány pszichés és szexuális fejlődése is sérült. A kislányt 2020 novemberében kiemelték a családból, és nevelőszülőnél helyezték el.

A székesfehérvári férfit 17 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték elsőfokon folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt. Emellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos.

Az ítéletet a férfi tudomásul vette, védője a szexuális cselekmény alóli felmentés és enyhítés érdekében fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség szerint  viszont a kiszabott büntetés szükséges és indokolt a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakorisága miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik