Belföld

Kétszámjegyű béremelés lesz a Budapest Airportnál

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Átlagosan 13 százalékkal magasabb bérrel számolhatnak a Budapest Airport dolgozói márciustól, egyes területeken pedig a béremelés mértéke a 15 százalékot is eléri – tájékoztatta a repülőtér-üzemeltető az MTI-t pénteken. Emelkedik a munkába járási költségtérítés összege is.

A Budapest Airport leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére márciustól bruttó 404 300 forint, amely a tavalyi havi keresetükhöz képest 15 százalékos emelést jelent. Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 404 300 forintra emelkedik.

A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, karácsonyi bónuszra és a vállalatnál eltöltött idővel arányos törzsgárda jutalomra is jogosultak. A közlemény szerint az idei bérfejlesztés minden munkakörben jelentős, sok esetben akár havi bruttó 50 ezer forintos alapbéremelést is jelent a Budapest Airportnál. A cégcsoport az elmúlt időszakban több mint kétszáz új kollégával erősítette csapatát -írták a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik