Belföld

Az ellenzék az Országgyűlés azonnali összehívását kezdeményezi

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Az orosz-ukrán háború miatt meghallgatnák Orbán Viktort.

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülése után Vadai Ágnes, a  testület alelnöke azt mondta: az orosz-ukrán háborúval és az elmúlt 24 óra eseményeivel kapcsolatban tájékoztatást kért Kósa Lajostól, a bizottság fideszes elnökétől a Magyar Honvédséget, a magyarok biztonságát érintő kormányzati döntésekről.

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint Orbán Viktor a kialakult helyzetet is az ellenzék elleni hazugságkampányra használta.

Emlékeztetett rá, pénteken a Kormányzati Tájékoztatási Központ az oltásra regisztráltak e-mail címére, a koronavírus-járványról szóló információ helyett azt a valótlanságot küldte ki, hogy az ellenzék katonákat, fegyvereket küldene Ukrajnába, veszélyeztetné a gázellátást és a rezsicsökkentést.

Az ellenzék szerint ez sérti a választások tisztaságát, ezért a Nemzeti Választási Bizottságnak is foglalkoznia kellene az üggyel. A DK politikusa felháborítónak nevezte, hogy Orbán Viktor választási hazugságokkal trükközik, ahelyett, hogy a magyarok  biztonságát érintő kérdésekre válaszolna.

Ezért az ellenzéki pártokkal közösen az Országgyűlés azonnali összehívását kezdeményezi. Vadai Ágnes közölte, a kormányfőnek parlamentben kellene beszámolnia arról, hogyan fogja a magyar emberek biztonságát garantálni? Milyen lépéseket tervez a háború elől menekülő kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítésére?Miért nem függeszti fel a Paks2 beruházás és az orosz vakcinagyár építését? Vadai Ágnes szerint egy felelős miniszterelnöknek ezekre a kérdésekre a parlament előtt kellene felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik