Belföld

Ájultra verte a haragosát egy jászladányi testvérpár, kutyáját megölték, albérletét szétverték

police.hu
police.hu

Vádat emelt Jászberényi Járási Ügyészség azzal a brutális jászladányi testvérpárral szemben, akik szétverték a haragosuk albérletét, majd agyonverték a kutyáját.

A vád szerint a 22 éves férfi és 21 éves öccse tavaly április 19-én reggel ittasan bement az utcájukban lakó férfi albérletébe. Személyes sérelmeik miatt azonnal szóváltásba keveredtek, a sértett pedig hiába igyekezett csitítani haragosait.

A veszekedés a végletekig eldurvult, annak során az idősebb testvér egy hirtelen mozdulattal arcon rúgta az ágyon ülő férfit, aki elájult. Amikor magához tért, akkor a mobiltelefonján kihívta a mentőket. Támadói hangnemet váltottak és megpróbálták meggyőzni őt, hogy ne szóljon a történtekről a rendőrségnek, majd sietősen távoztak az ingatlanból.

police.hu

 

A kiérkező mentők Jászberénybe szállították a bántalmazott férfit. Erről tudomást szerzett a testvérpár, ezért amíg a férfi távol volt, visszamentek az albérletébe, és ott dühöngték ki magukat. Leszakították a lakrész bejárati ajtaját, betörték az ablakokat, az udvaron álló kutyaházat behajították a házba, s odabent is összetörtek több használati tárgyat.

Távozásuk előtt pedig olyan kirívó kegyetlenséggel bántalmazták az udvaron láncra kötött kistestű kutyát, hogy az élettel össze nem egyeztethető sérülései miatt el kellett altatni az ebet. A tettesek félmilliós kárt okoztak az albérlőnek a használati tárgyak összetörésével. A ház tulajdonosának 430 ezres kárt okoztak a rongálással, ami nem térült meg. A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket szenvedett.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a fivérekre. Beismerése esetén az idősebb férfi 2 év 10 hó börtönre, míg testvére 2 év 6 hó börtönre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik