Belföld

Magyar Nemzet: Horváth Csaba egy kávézóban vette át a vesztegetési pénzt

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere – miután a kerületi parkolási bevételekből realizált nyereség felét elkérte magának és társának – három alkalommal hárommillió forintot követelt és kapott az érintett cég vezetőjétől, cserébe azt ajánlotta fel, hogy ha főpolgármesterré választják, meghálálja – állítja a Magyar Nemzet egy a lap birtokába jutott vallomásra hivatkozva.

A napilap megszerezte Fuzik Zsolt – a BKV és a CBA volt informatikai vezetője – gyanúsítotti vallomásának egyes részleteit. Fuzik elmondta a nyomozó hatóságoknak, hogy a vesztegetési pénzt a SIS Parking Kft. hamis számlák beállításával gazdálkodta ki.

Ez a folyamat 2019 őszén ért véget, eddig az időpontig (…) Horváth Csabának 3-4 alkalommal adtam át összesen kb. 10-12 millió forintot. Horváth Csaba autóval a Kálvin tér közelében, a Múzeum utcában levő Café Company kávéházhoz jött, ott adtam át neki a pénzt. Azt is mondta, hogy ha főpolgármester lesz, akkor ezt külön is viszonozni fogja, hogy azon felül is adtam neki pénzt, ami az alapmegállapodás volt

– idézi a lap a vallomást.

Szerdán házkutatás volt a zuglói polgármesteri hivatalban, egy önkormányzati cégnél és az MSZP-s polgármester otthonában is. Később kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt több helyszínen folytatott eljárást. A főügyészség szerda délután azt közölte, hogy befolyással üzérkedés és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amiben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja. Gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Csabát és egy volt helyi politikust.

Horváth Csaba nem tett vallomást, nyilatkozataiban azt állítja, hogy nem követte el, amivel gyanúsítják, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A polgármester szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik