Belföld

Száz számítógépet lopott el az erzsébetvárosi egyetemről egy informatikus

police.hu
police.hu

Beismerte tettét az a budapesti  informatikus, akit az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak, hogy több mint száz számítógépet lopott el munkahelyéről.

A BRFK sikkasztás bűntett miatt folytat nyomozást egy férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint tavaly szeptember és idén február 19. között  több mint száz asztali számítógépet és egy projektort lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből.

Az egyetemből pár nappal ezelőtt tettek feljelentést, miután az informatikus emailt írt a vezetőségnek, amit így kezdett; „Hatalmas bajt okoztam.”

Az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket. A mintegy 50 milló forint értéket megközelítő hiányt azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket. A 39 éves F. Lászlót sikkasztással gyanúsították meg.

A BRFK beszámolója szerint az ellopott eszközök egy részét a zálogházba adta. A rendőrök 11 darab projektort, 81 darab asztali számítógépet, 6 darab laptopot, 1 darab hangsugárzót, 11 darab monitort, 60 darab memóriát, illetve 67 darab videokártyát foglaltak le tőle. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik