Belföld

12 év börtönt is kaphat a rendőrökre ásóval támadó férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly szeptemberben ásóval támadt a rendőrre.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőrök egy családi veszekedés miatt mentek a nyírségi településre. Az intézkedés során megállapították, hogy az egyik férfi szerepel a körözési listán, ezért előállítása céljából meg akarták bilincselni.

A vád szerint az eljárás alá vont férfi testvére ezt erőszakkal megakadályozta. Kijelentette: „innen nem visztek el senkit”, majd egy alkalommal meglökte a fivérét, aki ennek hatására elmenekült.

A 24 éves elkövető ezután az udvarról magához vett egy 175 centiméter hosszúságú ásót majd azzal megindult a rendőrök felé és megöléssel fenyegette őket, és a szolgálati gépkocsiban is kárt akart tenni. A támadót őrizetbe vették és letartóztatták. A férfi már korábban is volt büntetve hasonló cselekmény elkövetése miatt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfire, aki akár 12 évet is kaphat bizonyítottság esetén a halmazati szabályok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik