Belföld

Balhézott, verekedett, rabolt egy négyfős banda Siófokon – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Balhézott, verekedett, kifosztott és rabolt egy négyfős banda Siófokon. A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás, kifosztás, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés  kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a két fiatal nővel és élettársaikkal szemben.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az egyik nő prostitúciós tevékenység céljából érkezett tavaly augusztusban Siófokra, pár nap múlva követte őt az élettársa, annak húga és a párja is. Szállásuk nem volt, Siófok közterületein tartózkodtak. A két nő egyik este annyira összeveszett, hogy a Millenium parkban percekig kiabáltak, és megtépték egymást.

Pár óra múlva a fiatalabb nő és élettársa összeszólalkozott két emberrel a Fő téren, lökdösték, és ütlegelték őket, és a férfi rollerjüket és kerékpárjukat is feléjük dobta. Amikor az ittassága miatt egyikük a földre esett, mindketten fejbe rúgták. Kis idő elteltével csatlakoztak hozzájuk társaik is. A férfiak többször nagy erővel ököllel sorozták meg a védekezni már nem tudó gyalogosokat, végül az idősebb nő elvette egyikük pénztárcáját.

A banda ámokfutása azonban még ezzel sem ért véget. Hajnalban a két nő rátámadt egy egyedül hazafelé tartó, 70-es éveiben járó férfira, miközben férfi társuk figyelésével biztosította a rablást.

Addig rángatták a válltáskáját, amíg annak csatja elszakadt, és a táskát erősen szorító, de egy lökés miatt a térdeire eső nyugdíjas már nem tudta azt megtartani. Az iratok és egyéb értékek mellett  több mint 100 ezer forintot zsákmányoltak, mivel az áldozatuknál volt a nyári munkájából származó keresete.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést és közügyektől eltiltást kért a letartóztatásban lévő támadókra A mértékes indítványok kilenc év hat hónap és négy év hat hónap közöttiek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik