Belföld

Hadházy szerint Horváth Csaba csak a jéghegy csúcsa

Semmilyen volt helyi politikussal, semmilyen cselekményben nem vettem részt” – mondta Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere az ATV-ben a Telex szerint, és egy „Móricka-vicchez” hasonlította a gyanúsítást, amit háromoldalas dokumentumban kapott kézhez, és amelynek szerinte füle-farka nem volt.

Horváth elmondta, hogy, otthonában szerda reggel 7 órakor csöngetett az ügyészség, elmondása szerint nyolc „marcona ember”, akik megvárták a család reggeli készülődését, azaz amíg a felesége gyermekeit elviszi az iskolába. Ezt követően kezdődött meg a házkutatás, amely során szerinte „úgy tűnt, nem is nagyon kerestek semmit”, írja a lap.

Kapcsolódó
Horváth Csaba: Tegnap Iványi, ma én, holnap bárki, aki nem kívánja a rezsimet hatalomban tartani
Zugló polgármestere szerint a házkutatás időzítése mutatja, hogy politikai célokat szolgál, mert két nap múlva már nem tehették volna meg.

A zuglói polgármester már rögtön jelezte az ügyészség nyomozóinak, hogy nem dolgozik otthon, nem is tart munkájával kapcsolatos dokumentumokat otthonában, azokat irodájában tudja átadni, ám állítása szerint irodájába a nap folyamán később sem látogattak el a hatóságok.

A polgármester azt mondta, a hozzá kutatni érkező nyomozók olyan iratokat kerestek nála, amelyek az interneten elérhetőek és nyilvánosak, hiszen önkormányzati döntésekről van szó. A polgármester szerint ahhoz képest, hogy az ügyészség gyanúsítással élt vele szemben, semmilyen olyan dokumentumot nem mutattak be neki, amely a gyanúsítást alátámasztaná.

A Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja.

Horváth Csaba az ATV-ben azt mondta, nem tudja, ki a gyanúsításban foglalt volt helyi politikus „társa”, szerinte ezt azoktól kellene megkérdezni, „akik kitalálták ezt az abszurd történetet”. A polgármester többször úgy fogalmazott: „számomra az egész helyzet abszurd.”

számára az sem világos, neki hogyan is lehetett volna bármi féle köze ezekhez a cselekményekhez, hiszen a megjelölt időszakban nem volt köze Zuglóhoz, és szerinte ha Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek, a zuglói ellenzéki közös jelöltnektöbb információja van erről, akkor többet látott, mint ő, akit hivatalosan gyanúsítanak.

Hadházy egyébként a Magyar Hangnak nyilatkozott arról, milyen információi vannak pontosan. Ő volt az, aki először beszámolt a házkutatásról.

Hadházy szerint egy szerteágazó ügyben folyhat a nyomozás, aminek egy mellékszála érhetett el Horváth Csabáig. Szerinte megalapozott a polgármester meggyanúsítása, de nem tud arról, ki volt a társa. Hadházy szerint nem Horváth a legnagyobb hal az ügyben, mert a valószínűsíthető áfacsalásban nagyvállalatok vettek részt.

Horváth meggyanúsítása csak a jéghegy csúcsa, a felszín alatt ott van az egész Fidesz rendszere.

– mondta Hadházy.

Karácsony Gergely az Infostartnak adott interjút, ebben azt mondta, beszélni fog Horváth Csabával.

A BKV informatikai közbeszerzését elnyerte egy cég még a Tarlós István-féle városvezetés idején, amelyet megvádoltak, gyakorlatilag fiktív számlázás gyanújába kerültek, és itt vannak személyi átfedések is. Ebben az ügyben elrendeltem egy felügyelőbizottsági vizsgálatot. Abból a cégből pedig, amelyik megnyerte a közbeszerzést és amelyet a számlamaffia-üzemeltetésével megvádolták, kivált egy másik cég, amely alvállalkozók nélkül, transzparens módon végzi el a feladatait. Ez fontos az informatikai rendszer stabilitása szempontjából, hogy ne maradjunk alvállalkozó nélkül. Várom a felügyelőbizottság elemzését arra vonatkozóan, hogy volt-e bármilyen érdeksérelem, ami akár a közbeszerzési előkészítésénél vagy azóta teljesítési igazolások kapcsán bármilyen gyanút fölvet.

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik