Belföld

Kétszázezerig emelné az átlagnyugdíjat az ellenzék

Márki-Zay Péter vezetésével jóléti országot teremtenének.

Hétfőn a hazai közélet fókuszában leginkább a NAV Iványi Gáboréknál tartott házkutatása állt, ennek árnyékában tartott sajótájékoztató az egyesült ellenzék azzal a felütéssel, hogy a választások tétje az, akar-e Magyarország továbbra is az Európai Unió második legkorruptabb országa maradni.

A sajtótájékoztatón felszólalt a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea, aki azt mondta, az egyesült ellenzék MárkiZay Péter vezetésével jóléti országot fog teremteni, ahol a szolidaritás lesz a mindennapok üzenete. Ennek tükrében olyan béremelést fognak biztosítani a rendőröknek, a tűzoltóknak, az ápolóknak, az otthonápolóknak, a pedagógusoknak, minden közalkalmazottnak, amiért tisztességesen meg tudnak élni, ”a nyugdíjakat pedig addig emelik, amíg senki nem szorong azon, hogy meg tudja-e fizetni a gyógyszereket”.

Az átlagnyugdíjat 200 ezer forintig fogjuk emelni, és a minimálnyugdíjat a két és félszeresére fogjuk felemelni, tehát senki nem kaphat egy ledolgozott élet után havonta kevesebb, mint 75 ezer forintot

– mondta Szabó Tímea.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik