Belföld

Vitatkoztak, megsérült a mobil, előkerült az asztalláb – videó

Felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja a Tapolcai Járási Ügyészség azt a 27 éves férfit és 25 éves unokatestvérét, akik egy kiskorú fiút akartak számon kérni az idősebb férfi telefonjának a megrongálása miatt.

A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 25 éves férfi kölcsönkérte az unokatestvére élettársának mobiltelefonját, majd ezek után szóváltásba került egy kiskorú fiúval, melynek során megsérült a mobil. A férfi ezért visszament a rokonaihoz, és a károkozásért a fiút tette felelőssé, s közölte velük, hogy mi történt a készülékkel.

A 27 éves unokatestvér erre magához vett egy asztallábat, kerékpárra ült, a rokona pedig gyalogosan követte, hogy megkeressék a fiatalt. Amikor az idősebb férfi meglátta a fiút, akkor eldobta a kerékpárt, és a kezében lévő asztallábbal rá akart támadni, miközben az unokatestvére is megérkezett a helyszínre, meglökte a fiatalt, rúgott felé, a társa pedig többször is ütésre emelte az asztallábat.

A fiatal fiú a bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos sérülést szenvedett, mely miatt nem kérte az elkövetők felelősségre vonását. Az ügyészség börtönbüntetést kért a többszörösen büntetett előéletű fiatalabb elkövetőre, az unokatestvérével szemben elzárás kiszabását indítványozta.

Olvasói sztorik