Belföld

Összeült a nemzetbiztonsági kabinet az ukrán válság miatt

MTI / Kreml
MTI / Kreml

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedden reggel a Karmelita kolostorban összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Mint mondta, az ülésen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vesz részt.

További tájékoztatást a sajtófőnök későbbre ígért.

Mint ismert, hétfő este Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte a kelet-ukrajnai szeparatista területek függetlenségét, majd orosz csapatok vonultak be “békefenntartóként” a térségbe. Az ENSZ biztonsági tanácsa is ülésezett, ahol a több tagállam elítélte az orosz agressziót, az orosz ENSZ-nagykövet azonban az ukránokat hibáztatta a helyzetért.

Orbán éjfél körül reagált a helyzetre. A Facebookon tett közzé bejegyzést, melyben azt írta, telefonon egyeztetett az Európai Tanács elnökével az ukrajnai helyzetről. – Világossá tettem, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Az egyeztetések folyamatosak – jelezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik