Belföld

ATV: Király Júlia mégis vállal nyilvános szerepléseket az ellenzéki kampányban

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Király Júlia a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, Márki-Zay Péter árnyékkormányának gazdaságpolitikáért felelős koordinátora arról értesítette az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy a Róna Péterről múlt hétfőn írott levele ellenére mégis vállal nyilvános szerepléseket a kampány során – írja az ATV.

A Róna Péterről szóló levelet Király Júlia mostani nyilatkozata szerint „hirtelen felindulásból” írta. A levélben rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az ellenzék közös államfő-jelöltjével kapcsolatban, akit „huncut pici gazembernek” nevezett. Márki-Zay Péter az ATV híradójában azt mondta:

Király Júlia csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben – Róna Péter jelölése ügyében – nem kíván megnyilvánulni, ez a szerepét természetesen egyáltalán nem érinti, továbbra is ő az árnyékkormánynak a gazdasági területéért felelős koordinátora.

A levélről Márki-Zay a híradó kérdésére úgy nyilatkozott: „Nem láttam sajnos, de beszélni beszéltem vele róla, amikor értesültem erről a levélről és ma, éppen a mai napon megbeszéltem ezt vele természetesen, nyilván nekik szakmai különbségiek vannak természetesen, illetve sok mindent máshogy ítélnek, de az ellenzéken belül azért előfordul. Ő csak a nyilvánosságot nem szeretné ezzel a konfliktussal terhelni és ezért mondta azt, hogy ebben a kérdésben ő hátrébb lép. Ez nem érinti a gazdasági koordinátori szerepét.”

A miniszterelnök-jelölt nyilatkozatát megerősítette Király Júlia az ellenzéki koalíciónak, az ATV értesülései szerint már a következő napokban vállalhat nyilvános szereplést a volt MNB alelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik