Belföld

Bayer Iványiról: Csak egy ócska, szemforgató, farizeus alak

Az Iványi Gábor lelkész által vezetett hajléktalanmentő szervezetről hétfőn lapunk is megírta: megszállta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Róla és munkásságáról fejtette ki véleményét ma Bayer Zsolt a Magyar Nemzet hasábjain.

A publicisztika elején Bayer felsorolja milyen indokokkal foglalt le iratokat a NAV a szervezettől, majd „laikusként” megállapítja, hogy ezek igencsak súlyos vádak. A gyanú szerint a szervezet 2015 és 2019 között ugyan levonta a járulékokat, ám azokat nem továbbította a NAV-nak, idézi a Mandinert Bayer.

„Milyen ember az, aki saját alkalmazottjait lopja meg?” – teszi fel a kérdést.

Megetetett 1300 hajléktalant Iványi a Dankóban? Igen, minden bizonnyal megetetett. Miből etette meg Iványi a szegényeket? Hát a saját alkalmazottai nyugdíjából és egészségbiztosításából. És fölöttébb ájtatos pofát vágott hozzá.

A továbbiakban kifejti, hogy nem tudja leírni, ki is pontosan Iványi Gábor, mert azt maga Iványi sem tudja.

Ilyen ember vagy te, Iványi. Se zsidó, se keresztény, se rabbi, se lelkész – csak egy ócska, szemforgató, farizeus alak.

Hozzáteszi, hogy Iványit a „Dankóba odatoszuló klónjai”, vagyis az „uniós pénzeket bűnszervezetben összeszedegető Cseh K.”, az „ugyanott kiképzett és ideküldött Berg” és a „hiperpasszív értelmi képességű Karácsony” is mind ilyenek.

Egész életetekben nem tettetek semmi jót és hasznosat. Viszont nagyon ájtatos pofát vágtatok hozzá. Persze, csak akkor, amikor éppen nem eltorzult képpel mocskoltátok azokat, akiket gyűlöltök. Vagyis mindenkit és bárkit, akik nem ti vagytok.

A publicisztikát Bayer azzal zárja, hogy az „ilyenek” eltakarítása nagyszerű érzés lesz, amelytől már csak egy sorsdöntő szavazás választ el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik