Belföld

Ököllel esett a műtőssegédnek egy férfi a bajai kórházban, vádat emeltek ellene

Getty Images
Getty Images

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akit tavaly június közepén ittasan vittek a bajai kórházba egy családi rendezvény után, majd trágár szavakkal szidalmazott egy asszisztenst és ököllel megütött egy műtőssegédet.

A vádirat szerint a férfi leittasodott a családi eseményen. Mivel hajnalban fejsérülést is szenvedett, ezért a mentők a bajai kórházba szállították. Az ambulancián az ügyeletes asszisztens a vádlott érkezése után értesítette az orvost és a műtőssegédet. Az asszisztens elkezdte a beteg felvételét, de ennek során az ittas beteg trágár kifejezést tett. Ezt a vizsgálóba belépő műtőssegéd is hallotta.

A műtőssegéd ekkor megfogta a széken ülő férfi bal vállát és kérdőre vonta a trágárság miatt. A férfi azonban kissé felemelkedett a székről és a hozzá hajoló műtőssegédet szó nélkül, egyszer ököllel szájon ütötte. A megütött férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Könnyű testi sértés miatt kérte a vádlott megbüntetését.

Az ittas férfi ezzel a tettével a közfeladatot ellátó személynek minősülő műtőssegédet a jogszerű eljárása alatt bántalmazta. A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettén kívül könnyű testi sértéssel is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik