Belföld

Egy ellenzéki jelölt elmagyarázta, miért írt alá a Kétfarkú Kutya Pártnak

Jámbor András igazságtalannak tartja, hogy az MKKP-nek lehet, hogy nem lesz listája, Gattyán Györgynek meg igen.

Az egyesült ellenzék képviselőjelöltje, Jámbor András (aki Budapest 6. számú választókerületében indul majd áprilisban a választásokon) a Facebookon írta meg, hogy aláírt a Kétfarkú Kutyapártnak. A lépés nem csak azért lehet furcsa, mert Jámbor egy másik pártot támogatott a szignójával, hanem azért is, mert ellenzéki oldalról folyamatosan kritika éri az MKKP-t, többen attól tartanak, hogy az egyéniben induló jelöltjeik értékes szavazatokat vesznek majd el az ellenzéki jelöltektől, ami így a Fidesz malmára hajthatja a vizet.

Hogy a fentiek ellenére mégis aláírt, Jámbor azzal indokolta, hogy hangsúlyozni szerette volna a jelenlegi választási rendszer abszurditását, antidemokratikusságát. Nem tartja fairnek, hogy a Kutyapárt versenyt fut az idővel, hogy végül listát tudjon állítani,

miközben a semmilyen támogatottsággal nem rendelkező, nem mérhető pornómilliárdos Gattyánnak lehet listája, az évtizede megkérdőjelezhető módon ajánlásokat gyűjtő SteklerSeresGödény hármasnak lehet listája.

„Az, ami az ajánlásgyűjtés és a kamupártok terén itt folyik, nem demokrácia, és végtelenül undorító. Ez ellen pedig én ezen a módon tudok most tiltakozni” – írta Jámbor, aki ezzel együtt arra számít, hogy ha lesz is végül listájuk, az MKKP nem fog bejutni a parlamentbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik