Belföld

Súlyosabb büntetést kértek az ország legidősebb gyilkosára

police.hu
police.hu

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ország legidősebb fogvatartottjára, a fóti gyilkosra. Sz. Tamást tíz év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték az élettársa lányának megöléséért elsőfokon.

A fellebbviteli főügyészség ezt meghaladó, azaz tíz évnél súlyosabb büntetés kiszabását kérte a 88. életévében járó férfire. Ez azt jelenti, hogy ha a táblabíróság osztja az ügyészség álláspontját, akkor százéves kora körül szabadulhat az idős férfi leghamarabb.

Sz. Tamás úgy vélte, hogy a párja lánya és a számláját vezető bank is pénzt vettek el tőle. Bár a nő kérte, hogy menjenek el a pénzintézethez és kérjék el a bizonyító erejű kamerafelvételeket, ez végül nem történt meg. Egy héttel a bűncselekményt megelőzően a nyugdíjas férfi életveszélyesen megfenyegette a későbbi áldozatát, ezt azonban az asszony nem vette komolyan, mert csak az idős férfi szellemi leépülésének tulajdonította.

Az ominózus nap  a nő meglátogatta az anyjáékat, Sz. Tamás ekkor ismét számon kérte a nőt, mert szerinte az elvette a nyugdíját.  Az idős férfi ekkor magához vett egy 14 centiméter pengehosszúságú kést és ismét számon kérte rajta a pénzének eltűnését, majd egy “Dögölj meg” – felkiáltással kétszer is megvágta késsel a nő nyakát.

Mivel a nő nyaka erősen vérezni kezdett, elmenekült a lakásból, de a férfi követte őt az utcára is. A szabadba kiérve a nő erejét veszítve a földre rogyott. A férfi azonban utolérte és mellkason szúrta. Bár a megkéselt nő vérzését a segítségére siető édesanyja, járókelők és szomszédok is próbálták csillapítani, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Sz. Tamás beismerte a bűnösségét, és tíz év börtönt kapott. Az ügyészség szerint azonban ennél súlyosabb büntetést érdemel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik