Belföld

Még mindig nincs kész az ellenzéki pártok közös listája

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Még mindig nincs meg az ellenzéki pártok közös listája, mondta Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MSZP társelnöke szerint sem ő, sem a a pártja nem hagyja, hogy ez ne valósuljon meg, mert „a közös lista, a közös egyéni jelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt előfeltétele annak, hogy az ellenzék felmenjen a versenypályára”.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy szerinte a listaállításnál figyelembe kell venni az előválasztás és a korábbi választások eredményeit. Mint fogalmazott:

Én egyértelműen úgy látom, hogy a Párbeszédet büntetik, nem véletlenül nyilatkoztam azt, hogy nonszensznek tartom, hogy csak azért mert kicsi, meg csak azért mert vannak averziói évek óta valakinek vagy valakiknek a Párbeszéddel vagy Karácsony Gergellyel kapcsolatban, akkor egy helyet adnak neki a listán. Én meg fogom védeni a partnerünket, de alapvetően felelős döntést fogunk hozni mindannyian.

Márki Zay Péter nemrég már azt javasolta az ellenzéki pártoknak, hogy sorsolással döntsenek a közös lista utolsó befutó helyeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik