Belföld

Csecsemőgyilkosság Csemőn: Nem akart újabb gyereket, kitette az újszülöttet a fészerbe

police.hu
police.hu

Hiába állította, hogy elvetélt, hamar kiderült, családja előtt is titkolt terhességből negyedik gyermekét szülte meg, majd a fészerben elrejtette az a 27 éves nő, aki ellen minősített emberölés miatt indítottak eljárást a Pest megyei életvédelmi nyomozók.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a mentők érkezte ki elsőként két nappal ezelőtt a csemői házhoz, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy 27 éves, háromgyerekes asszonyt. A nagymama látott neki a vér feltakarításához, amelyből a ház melletti fészerben is talált.

Ott szembesült a látvánnyal, egy lavór alatt halott újszülöttet talált. Nem sokkal később rendőrautók fékeztek az utcában, megkezdődött a helyszíni szemle és a családtagok, szomszédok  kikérdezése. Közben a kórházban végzett vizsgálatok alátámasztották, hogy a 27 éves asszony nem elvetélt, hanem szült.

– írták a felkavaró közleményükben.

Azt írták, hogy az életvédelmi nyomozók a kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki nem látta értelmét további hazudozásnak és bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban hozta világra az otthonában. A szülés után pedig becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és otthagyta, mert nem szeretett volna negyedik gyermeket.

police.hu

A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította azt is, hogy a kisfiú élve született, és az ellátatlansága miatt halt meg. Az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya.

police.hu

Pár napon belül ez már a második olyan esett, hogy egy nő eldobja magától az újszülött gyermekét. Tegnap egy kaposhomoki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy megölte az újszülött kisfiát. Erről ebben a cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó
Újszülött kisfia megölésével gyanúsítanak egy kaposhomoki nőt
Egy többgyerekes nő a hétvégi házban megszülte, majd ellátatlanul hagyta a babát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik