Belföld

Egy kivételével minden árverezett lakásra egyedül pályázott Schadl

Schadl György összesen 225 millió forintért vásárolt lakásokat a 7. kerületi önkormányzattól 2019-ben, néhány hónappal a választások előtt. A DK-s Niedermüller Péter, a Fővárosi Önkormányzat vizsgálóbizottságának elnöke a múlt heti alakuló ülés után most furcsaságokra hívta fel az esettel kapcsolatban a figyelmet, írja a 444.hu.

Eszerint az akkor még fideszes vezetésű önkormányzat illetékes bizottsága 29 lakást javasolt árverezésre, de végül pont azt a nyolcat kínálták fel, amiket aztán Schadl vásárolt meg. Ráadásul egy kivételével mindegyikre egyedül pályázott.

A cikk szerint abban az esetben, ahol volt még egy pályázó, ott Schadl az árverésen ráígért 50 ezer forintot, mire az illető visszavonult, majd nem sokkal később szintén lakáshoz jutott. A másik pályázó nevét Niedermüller egyelőre nem közölte.

Hab a tortán, hogy bár csak augusztus 1-én dőlt el hivatalosan, hogy Schadl kapja a lakásokat, mégis napokkal korábban, július 29-én átutalta az árát. A szerződésekben más dátumot – ráadásul egy vasárnapot – adtak meg az árverés napjaként, mint amikor elvileg valójában volt,

Schadl azóta a nyolc lakásból kettőt eladott. A másik hatot végiglátogatta a kerület munkatársa, és úgy látta, mindegyik felújítás alatt áll.

A bizottság meghívta a 7. kerület korábbi vezetőit, és mivel az 5. kerület ingatlanügyeit is vizsgálni akarják, Rogán Antal egykori polgármestert is meghallgatták volna. Sem a miniszter, sem más kormánypártiak nem reagáltak a megkeresésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik