Belföld

Börtönt kapott Móricz Zsigmond körtéri pizzást megkéselő férfi

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt azt a férfit, aki két és fél évvel ezelőtt késsel támadt az eladóra egy Móricz Zsigmond körtéren lévő gyorsétteremben. A huszonéves férfit 1 év 10 hónap börtönre, és két év közügyektől eltiltásra ítélték elsőfokon.

A férfi erősen ittasan bement az üzletbe és vett magának egy pizzaszeletet, amit meg is evett. Később visszament még egy szeletért, de azt már nem tudta kifizetni. Miközben a zsebeiben kotorászott, felvetette, talán az eladó volt, aki az előző vásárlásakor megkárosította. Elővett egy kilenc cm pengehosszúságú kést és a nyaka felé szúrt.

A dulakodás közben az eladónak sikerült eltolnia magától a támadót, aki ekkor elmenekült a helyszínről. A szúrás következményeként az eladó nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A Fővárosi Törvényszék beszámolója szerint a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, bocsánatkérését, büntetlen előéletét, az időmúlást és azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt.

Súlyosító körülményként vették figyelembe a hasonló élet elleni bűncselekmények elszaporodottságát, a terhelt ittas állapotát és az éjszakai elkövetési időt. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért és a minősítés megváltoztatásáért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős

Ajánlott videó

Olvasói sztorik